Gedeelde passie in nieuwe expositie ‘TOGETHER’ in Galerie Marryzglaz in Bodegraven

In de POP-UP Galerie Marryzglaz in de Kerkstraat in Bodegraven is nu de overzichtstentoonstelling – ‘TOGETHER’ - van de Bodegraafse kunstenaars Anneke van den Broeke en Cees in ’t Veld te zien.

Deze expositie laat als geen ander zien hoe gedeelde passie er uit ziet.

Deze expositie is t/m 31 oktober a.s. te zien in de POP-UP Galerie Marryzglaz | Kerkstraat 22| Bodegraven| Open: vrijdag en zaterdag 11.00 – 16.00 uur en op afspraak.

Tijdens de Kunstroute is de Galerie ook op zondag 19 september geopend.

Achtergrondinformatie kunstenaars

Anneke van den Broeke

Anneke werd geboren in 1940 te Pasoeroean (Oost Java) in het voormalige Nederlands-Indië en kwam in 1946 naar Nederland. Zij was jarenlang werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs. In 1982 voltooide zij haar studie Orthopedagogiek aan de Universiteit van Utrecht en werkte vervolgens in de geestelijke gezondheidszorg.Tekenen en schilderen heeft zij van jongs af aan gedaan en door de jaren heen heeft zij verschillende technieken beoefend. Ook fotograferen is altijd een hobby van haar geweest. Bronnen van inspiratie zijn: haar geboorteland, de natuur, muziek en poëzie. Vaak is voor haar niet duidelijk wat er eerder was:  de herinnering aan een gedicht of de verbeelding ervan. Sinds enige tijd maakt zij ook portretten.

 

Cees in ’t Veld

Cees werd geboren in 1936 te Dordrecht. Dordrecht is de stad waar meerdere grote rivieren bij elkaar komen. Misschien is dat wel de reden waarom het water een grote rol in zijn leven is gaan spelen, zowel in zijn beroep als in zijn hobby’s. Naast het varen zijn ook het tekenen en schilderen van jongs af aan belangrijk geweest. Zijn beroep – in de weg- en waterbouw – bracht met zich mee dat Cees veel moest reizen. Hij heeft ook een aantal jaren in Frankrijk gewoond en gewerkt. Cees heeft zich bekwaamd in verschillende teken- en schildertechnieken en heeft daar ook les in gegeven. Hij werkt zowel realistisch als abstract. De natuur is meestal zijn inspiratiebron. Daarnaast beoefent Cees ook het beeldhouwen.

--------------

Marry Buiks

Het werken met kleurrijk glas, wat sterk, zwak, breekbaar en kwetsbaar is geeft Marry iedere dag veel inspiratie. Zijn hoofd zit eigenlijk altijd vol met ideeën. Met gebruikmaking van verschillende technieken en materialen en door soorten en kleuren glas te combineren lukt het hem om objecten te maken die door de sprankeling in het glas zijn kunstwerk tot leven doet brengen. De gelaagdheid en het kleurenspel van zijn glasobjecten spreken mensen aan. 

Als kunstenaar wil hij woningen, kantoren en tuinen verfraaien waarbij het voor hem belangrijk is dat mensen er dagelijks blij van worden. 

Ferdi de Bruijn

Ferdi ontwerpt en produceert al ruim 25 jaar diverse woonaccessoires, zoals klokken, lampen, vazen, onderzetters etc.. Naast het gebruik van verschillende productietechnieken zoals flatbed printing, frezen, laseren, warm buigen, zagen en 3D-printen is hij in 2003 is gestart met een lang gekoesterde wens om te gaan schilderen. Hij gebruikt hiervoor acrylverf op hoogwaardig kunststof. 

Zijn drive als autodidact kunstenaar is dat hij aan dagelijkse  gebruiksvoorwerpen een extra dimensie  toevoegt.  Zoals bv. een sfeerlamp die overdag alleen een kunstobject is maar ’s avonds een totaal andere uitstraling heeft. Of een klok die niet alleen de tijd aangeeft maar ook een kunstobject is. Kortom: functionele kunst made in Holland met als extra dat ieder object UNIEK is. 

Stijn Claassen, ontwerper, uitvinder en drummer

In deze expositie toont Stijn zijn meubilair: de JA-stoel met bijzettafeltje; de V-stoel en de POP-stoel. Achter iedere stoel van Stijn zit wel een bijzonder verhaal. Zo ook bij de JA-stoel. Omdat Stijn, als drummer, zelden stil zit heeft hij een stoel ontworpen, de JA-stoel, die met je mee beweegt. De stoel volgt elke beweging die je maar maakt, omarmt je en knikt als het ware JA. Als men het wil kan men zelf de stof voor de bekleding aandragen. Bepaalde stoffen kunnen een bepaalde sentimentele waarde hebben, bijvoorbeeld gordijnen uit het ouderlijk huis. Door dit dan als bekleding op deze onderscheidende stoel te maken wordt de stoel heel persoonlijk en redelijk uniek. 

 

2021

In deze expositie werk van: Stijn Claassen - houten meubilair - stoelen/ bijzettafeltjes;  P.J. (Hans) den Hollander - o.a. schilderijen;  Ap Quist - foto's; Ferdi de Bruijn - lampen/ klokjes. En schitterende objecten van glasblazers of een uniek object van glaskunstenaar Marry Buiks. 

 

2020 - Opening Expositie door architect Ben Kraan

December 2019 - Kunstcadeaumarkt

In de maand december valt er in de POP-UP Galerie Marryzglaz niet alleen een Kunstcadeaumarkt met unieke en kunstzinnige cadeautjes van verschillende kunstenaar zoals zijden sjaals, sieraden, tassen, schilderijtjes, kussens en glasobjecten te zien maar ook klokjes en lichtobjecten van Ferdi 

2019. Expositie “de meester en zijn leerlingen” trekt veel belangstellenden

Een expositie met werken van deelnemers van twee amateur schilderclubjes, de Krea Klub en de Boreftse Colour Schildersclub, uit Bodegraven. 
 
Bij de opening werd Cees in ’t Veld, woordvoerder van de Boreftse Colour Schildersclub, in de schijnwerpers gezet. De afgelopen jaren heeft Cees namelijk veel betekent voor de Galerie.
Dankzij zijn kennis,  technisch inzicht en inzet heeft hij meegewerkt aan het inrichten van een aantal exposities in deze Galerie. 
Zo ook deze tentoonstelling.
 
Leny van Aalst, de oudste (90 jarige) deelneemster aan deze expositie, opende de expositie door op een groot palet haar naam te zetten. Gedurende de expositie zal iedere deelnemers haar/zijn naam op dit palet plaatsen.
 
Deze expositie, met ook bijzondere handgemaakte tassen van Wilma ten Hacken en glasobjecten van Marry Buiks is t/m 28 december a.s. te zien in de POP-UP Galerie Marryzglaz|Kerkstraat 22| Bodegraven.

2019: augustus - Schilderen - 'Zoektocht naar jezelf'

Op zaterdag 31 augustus 2019 is de expositie, een overzichtstentoonstelling- SCHILDEREN – ZOEKTOCHT NAAR JEZELF -  van Dirk van der Vecht waarbij Dirk zich laat ondersteunen door Alex Feenstra met zijn prachtige, verbonden, wolvilten design vloer- en wandkleden, door de Bodegraafse fotograaf Ap Quist geopend.

 

 

2019 Bodegraafse Rembrandttentoonstelling - april t/m juni

Op zaterdag 6 april jl. heeft Robèrt Smits, wethouder van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk de Bodegraafse Rembrandttentoonstelling officieel geopend. Een tentoonstelling met eigengemaakte, op Rembrandt geïnspireerde, kunstwerken van 15 inwoners uit het Groene Hart. 

Het bijzondere is dat er van de 15 deelnemers er 7 zijn die hun werk ook hebben ingediend voor de tentoonstelling “Lang Leve Rembrandt” in het Rijksmuseum in Amsterdam van 15 juli t/m 15 september 2019. De wethouder opent de tentoonstelling door het onthullen van deze deelnemende werken.

Voor en na de opening luisterde het koor Amici del Canto uit Bodegraven de tentoonstelling op met oude volkse liederen. Harmen Kooistra was samen met zijn Saskia in prachtige kleding van die tijd aanwezig.

Tijdens deze tentoonstelling zal onze eigen Bodegraafse Rembrandt Harmenszoon van Rijn, Harmen Kooistra, niet alleen met zijn kunstwerken maar ook al schilderend van 14.00 uur – 16.00 uur in de POP-UP Galerie aanwezig zijn.

Er is dan ook de mogelijkheid om, voor een klein bedrag, binnen 10 minuten een portrettekening te laten maken van (klein)kinderen, leeftijd tussen 5 en 12 jaar. 

Voor de kinderen is er een kleurplaat en ze maken kans op het winnen van een klein prijsje. 

Men kan zich aanmelden voor de workshop het maken van een “Gouden Eeuwse” sieraad in de vorm van een opspeldbare broche. Deze mini-workshop wordt in mei en juni gegeven. Wees er snel bij want er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Omdat er veel over de belangrijkste Hollandse meester van de 17eeeuw te vertellen is gaat Harmen nog lezingen over Rembrandt geven in de Galerie, maar dit kan ook op locatie: b.v. op school, vereniging, bedrijf. Gekleed in kledij van die tijd weet Harmen dan op een boeiende wijze te vertellen over één van de grootste schilders en etser in de Europese kunst.

Belangstellenden voor deze lezing kunnen zich aanmelden in de POP-UP Galerie.

De komende maanden zullen er nog andere activiteiten plaatsvinden die later bekend worden gemaakt. 

Deze bijzondere expositie is drie maanden te zien in de POP-UP Galerie Marryzglaz Kerkstraat 22 | Bodegraven | Openingstijden: vrijdag en zaterdag: 12.00 uur - 17.00 uur

2019 POP-UP Galerie Marryzglaz start het nieuwe jaar met een beestenboel

Nieuwe expositie

Vanaf vrijdag 4 januari t/m maart 2019 is het in de POP-UP Galerie in de Kerkstraat 22 in Bodegraven een beestenboel.

Koeien, kippen, vogels, vlinders, zelfs olifanten zijn dan in de Galerie aanwezig.

De Galerie is ingericht met schilderijen van Nelleke van Walbeek; foto’s van Ap Quist; beelden van Cobie Schoneveld en schilderijen van Yolanda Jansen-de Jong.

Daarnaast keramiek van Jenny Drenth; sieraden en tassen van Adri Oosterbroek; beelden/ schilderijtjes van diverse kunstenaars en glasobjecten van Marry Buiks.

Het is een ware beleving om deze nieuwe expositie te bezoeken.