21. apr, 2021

POP-UP vanaf vrijdag 30 april a.s. weer OPEN

Volgende week, vanaf vrijdag 30 april a.s. kunt u de POP-UP Galerie MARRYZGLAZ weer zonder afspraak bezoeken.
OPEN: vrijdag en zaterdag 11.00 - 16.00 uur

POP-UP Galerie MARRYZGLAZ - OP AFSPRAAK GEOPEND

In de de POP-UP Galerie MARRYZGLAZ in de Kerkstraat 22 in Bodegraven kunt u momenteel werk vinden van: Stijn Claassen - houten meubilair - stoelen/ bijzettafeltjes;  P.J. (Hans) den Hollander - o.a. schilderijen;  Ap Quist - foto's; Ferdi de Bruijn - lampen/ klokjes. En schitterende objecten van glasblazers of een uniek object van glaskunstenaar Marry Buiks. Rekeninghoudend met de gepaste afstand valt er van alles en nog wat te zien.

Op afspraak openen wij voor u de deuren zodat u het werk van de kunstenaars kunt bekijken/ kopen - marryzglaz@outlook.com.

Achtergrondinformatie kunstenaars

Marry Buiks

Het werken met kleurrijk glas, wat sterk, zwak, breekbaar en kwetsbaar is geeft Marry iedere dag veel inspiratie. Zijn hoofd zit eigenlijk altijd vol met ideeën. Met gebruikmaking van verschillende technieken en materialen en door soorten en kleuren glas te combineren lukt het hem om objecten te maken die door de sprankeling in het glas zijn kunstwerk tot leven doet brengen. De gelaagdheid en het kleurenspel van zijn glasobjecten spreken mensen aan. 

Als kunstenaar wil hij woningen, kantoren en tuinen verfraaien waarbij het voor hem belangrijk is dat mensen er dagelijks blij van worden. 

Ferdi de Bruijn

Ferdi ontwerpt en produceert al ruim 25 jaar diverse woonaccessoires, zoals klokken, lampen, vazen, onderzetters etc.. Naast het gebruik van verschillende productietechnieken zoals flatbed printing, frezen, laseren, warm buigen, zagen en 3D-printen is hij in 2003 is gestart met een lang gekoesterde wens om te gaan schilderen. Hij gebruikt hiervoor acrylverf op hoogwaardig kunststof. 

Zijn drive als autodidact kunstenaar is dat hij aan dagelijkse  gebruiksvoorwerpen een extra dimensie  toevoegt.  Zoals bv. een sfeerlamp die overdag alleen een kunstobject is maar ’s avonds een totaal andere uitstraling heeft. Of een klok die niet alleen de tijd aangeeft maar ook een kunstobject is. Kortom: functionele kunst made in Holland met als extra dat ieder object UNIEK is. 

Stijn Claassen, ontwerper, uitvinder en drummer

In deze expositie toont Stijn zijn meubilair: de JA-stoel met bijzettafeltje; de V-stoel en de POP-stoel. Achter iedere stoel van Stijn zit wel een bijzonder verhaal. Zo ook bij de JA-stoel. Omdat Stijn, als drummer, zelden stil zit heeft hij een stoel ontworpen, de JA-stoel, die met je mee beweegt. De stoel volgt elke beweging die je maar maakt, omarmt je en knikt als het ware JA. Als men het wil kan men zelf de stof voor de bekleding aandragen. Bepaalde stoffen kunnen een bepaalde sentimentele waarde hebben, bijvoorbeeld gordijnen uit het ouderlijk huis. Door dit dan als bekleding op deze onderscheidende stoel te maken wordt de stoel heel persoonlijk en redelijk uniek. 

P.J. (Hans) den Hollander, beeldend kunstenaar

Na ruim veertig jaar als zelfstandig ondernemer koos P.J.(Hans) den Hollander in 2010 voor een andere koers. Met het maken van beeldende kunst werd een hervonden weg ingeslagen. Een passie die omarmd werd in al zijn facetten en technieken. In zowel abstracte als figuratieve stijl, 2 en 3 dimensionaal. Met maar één doel: het raken van mensen door zijn werk, en met maar één wens: dat men geniet van zijn kunst.

 

Ap Quist - fotografie

De fotografie van Ap (Apart) kenmerkt zich door de voorkeur voor schoonheid van gewone of oude doorleefde onderwerpen. Hij kijkt op een aparte manier naar zijn onderwerpen en probeert het gevoel, de emotie van dat moment in de foto te vatten, dat is de uitdaging van zijn fotowijze. De foto’s vertellen vaak hun eigen verhaal of roepen een spanning op die het gewone verheft tot iets Aparts. Ook onderwerpen waarin natuurlijk contrast of structuur centraal staan zijn favoriete objecten.

December - Kunstcadeaumarkt en lichtobjecten van Ferdi de Bruijn

In de maand december valt er in de POP-UP Galerie Marryzglaz niet alleen een Kunstcadeaumarkt met unieke en kunstzinnige cadeautjes van verschillende kunstenaar zoals zijden sjaals, sieraden, tassen, schilderijtjes, kussens en glasobjecten te zien maar ook klokjes en lichtobjecten van Ferdi 

In de maand december valt er in de POP-UP Galerie Marryzglaz niet alleen een Kunstcadeaumarkt met unieke en kunstzinnige cadeautjes van verschillende kunstenaar zoals zijden sjaals, sieraden, tassen, schilderijtjes, kussens en glasobjecten te zien maar ook klokjes en lichtobjecten van Ferdi 

Opening nieuwe expositie “de meester en zijn leerlingen” trekt veel belangstellenden

Afgelopen zaterdag was het een drukte van belang bij de opening van de nieuwe expositie “De meester en zijn leerlingen” in de POP-UP Galerie Marryzglaz in de Kerkstraat 22 in Bodegraven.
 
Een expositie met werken van deelnemers van twee amateur schilderclubjes, de Krea Klub en de Boreftse Colour Schildersclub, uit Bodegraven. 
 
Met trots keken de deelnemers aan deze expositie niet alleen naar hun eigen werk maar ook naar de andere schilderwerken. 
In de mooie omgeving van deze Galerie komt het gemaakte werk op de wanden prachtig tot zijn recht.
 
Bij de opening werd Cees in ’t Veld, woordvoerder van de Boreftse Colour Schildersclub, in de schijnwerpers gezet. De afgelopen jaren heeft Cees namelijk veel betekent voor de Galerie.
Dankzij zijn kennis,  technisch inzicht en inzet heeft hij meegewerkt aan het inrichten van een aantal exposities in deze Galerie. 
Zo ook deze tentoonstelling.
Door de veelzijdigheid aan schilderijen was het voor hem een uitdaging om er een mooi geheel van te maken en dat is gezien de reacties van de deelnemers, met ook een groot applaus voor Cees, goed gelukt.
 
Leny van Aalst, de oudste (90 jarige) deelneemster aan deze expositie, opende de expositie door op een groot palet haar naam te zetten. 
Gedurende de expositie zal iedere deelnemers haar/zijn naam op dit palet plaatsen.
 
Deze expositie, met ook bijzondere handgemaakte tassen van Wilma ten Hacken en glasobjecten van Marry Buiks is t/m 28 december a.s. te zien in de POP-UP Galerie Marryzglaz|Kerkstraat 22| Bodegraven| Open: vrijdag en zaterdag 12.00 – 17.00 uur en op afspraak.

Opening nieuwe expositie - zaterdag 31 augustus om 16.00 uur

In de POP-UP Galerie Marryzglaz - Kerkstraat 22 Bodegraven

wordt op zaterdag 31 augustus a.s. om 16.00 uur, onder het genot van een hapje en een drankje, de nieuwe expositie, een overzichtstentoonstelling- SCHILDEREN – ZOEKTOCHT NAAR JEZELF -  van Dirk van der Vecht waarbij Dirk zich laat ondersteunen door Alex Feenstra die zijn prachtige, verbonden, wolvilten design vloer- en wandkleden laat zien, door de Bodegraafse fotograaf Ap Quist geopend.

Naast het werk van Dirk van der Vecht en Alex Feenstra is ook het werk van Marry Buiks, glaskunstenaar te zien.

Deze expositie is t/m 28 september a.s. te zien.

POP-UP Galerie Marryzglaz|Kerkstraat 22| Bodegraven| Open: vrijdag en zaterdag 12.00 – 17.00 uur en op afspraak (06-51064866).

 

2019 Bodegraafse Rembrandttentoonstelling - april t/m juni

Op zaterdag 6 april jl. heeft Robèrt Smits, wethouder van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk de Bodegraafse Rembrandttentoonstelling officieel geopend. Een tentoonstelling met eigengemaakte, op Rembrandt geïnspireerde, kunstwerken van 15 inwoners uit het Groene Hart. 

Het bijzondere is dat er van de 15 deelnemers er 7 zijn die hun werk ook hebben ingediend voor de tentoonstelling “Lang Leve Rembrandt” in het Rijksmuseum in Amsterdam van 15 juli t/m 15 september 2019. De wethouder opent de tentoonstelling door het onthullen van deze deelnemende werken.

Voor en na de opening luisterde het koor Amici del Canto uit Bodegraven de tentoonstelling op met oude volkse liederen. Harmen Kooistra was samen met zijn Saskia in prachtige kleding van die tijd aanwezig.

Tijdens deze tentoonstelling zal onze eigen Bodegraafse Rembrandt Harmenszoon van Rijn, Harmen Kooistra, niet alleen met zijn kunstwerken maar ook al schilderend van 14.00 uur – 16.00 uur in de POP-UP Galerie aanwezig zijn.

Er is dan ook de mogelijkheid om, voor een klein bedrag, binnen 10 minuten een portrettekening te laten maken van (klein)kinderen, leeftijd tussen 5 en 12 jaar. 

Voor de kinderen is er een kleurplaat en ze maken kans op het winnen van een klein prijsje. 

Men kan zich aanmelden voor de workshop het maken van een “Gouden Eeuwse” sieraad in de vorm van een opspeldbare broche. Deze mini-workshop wordt in mei en juni gegeven. Wees er snel bij want er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Omdat er veel over de belangrijkste Hollandse meester van de 17eeeuw te vertellen is gaat Harmen nog lezingen over Rembrandt geven in de Galerie, maar dit kan ook op locatie: b.v. op school, vereniging, bedrijf. Gekleed in kledij van die tijd weet Harmen dan op een boeiende wijze te vertellen over één van de grootste schilders en etser in de Europese kunst.

Belangstellenden voor deze lezing kunnen zich aanmelden in de POP-UP Galerie.

De komende maanden zullen er nog andere activiteiten plaatsvinden die later bekend worden gemaakt. 

Deze bijzondere expositie is drie maanden te zien in de POP-UP Galerie Marryzglaz Kerkstraat 22 | Bodegraven | Openingstijden: vrijdag en zaterdag: 12.00 uur - 17.00 uur

POP-UP Galerie Marryzglaz start het nieuwe jaar met een beestenboel

Nieuwe expositie

Vanaf vrijdag 4 januari t/m maart 2019 is het in de POP-UP Galerie in de Kerkstraat 22 in Bodegraven een beestenboel.

Koeien, kippen, vogels, vlinders, zelfs olifanten zijn dan in de Galerie aanwezig.

De Galerie is ingericht met schilderijen van Nelleke van Walbeek; foto’s van Ap Quist; beelden van Cobie Schoneveld en schilderijen van Yolanda Jansen-de Jong.

Daarnaast keramiek van Jenny Drenth; sieraden en tassen van Adri Oosterbroek; beelden/ schilderijtjes van diverse kunstenaars en glasobjecten van Marry Buiks.

Het is een ware beleving om deze nieuwe expositie te bezoeken.