Basisopleiding/ herinstructie Veiligheidsmedewerker HTM – wordt vanaf heden niet meer door LINQ bv gegeven

De HTM heeft ons laten weten dat zij de opdracht voor het verzorgen van de basisopleiding / herinstructie Veiligheidsmedewerker HTM, na een langdurige samenwerking, beëindigen.

Zoals u misschien weet is met de invoering van het VVW-Tram de eerste stappen gezet in het landelijk gelijktrekken van de regelgeving voor werken op en rond de trambaan.

De volgende stap is het gelijktrekken van de vakbekwaamheidseisen voor personen met een veiligheidstaak.

De Veiligheidspersoon tram (vhp-tram) is de eerste veiligheidstaak waarvoor dit gaat gelden. Het nieuwe certificaat vhp-tram is van toepassing in de regio’s Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

 

Met ingang van heden moeten personen die zich willen (her)certificeren voor de veiligheidstaak vhp-tram examen doen volgens de nieuwe examenregels.

RailAlert heeft in een nieuwsbrief aangegeven dat als u in het bezit bent van het certificaat Veiligheidsman HTM dit geldig blijft tot de verloopdatum, voor zover deze verloopdatum vóór 1 januari 2021 ligt.

Dit betekent dat als u een certificaat na 1 januari 2018 heeft behaald u zich eerder dan normaal moet certificeren, namelijk vóór 1 januari 2021.

Informatie over vhp-tram kunt u vinden: www.railcenter.nl/ www.b-t-c.nl